online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Utvrđena visina osnovice za obračun plata za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u KS

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine – Kantonalni odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo potpisali su danas Sporazum o utvrđivanju osnovice za obračun plata u 2024. godini za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.  

 Ovim sporazumom ugovorne strane utvrđuju visinu osnovice za obračun plata za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo za 2024. godinu u iznosu od 385 KM. Ova  osnovica primjenjivat će se od 01.01.2024. godine. 

 Iz Sindikata napominju da je premijeru predloženo konkretno mirno kompromisno rješenje i izražena očekivanja Sindikata da Vlada Kantona Sarajevo donese neophodne odluke i zaključke kako štrajk upozorenja ne bi bio realiziran u najavljeno vrijeme, i od kojeg se ne odustaje, porčuju iz Sindikata.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia