online slots game malaysia
SvijetVijesti

Kurti: Ako Srbija ne bude kažnjena, ponovit će zločin

Kosovski Premijer Albin  Kurti pozvao je u četvrtak međunarodnu zajednicu da sankcionira Srbiju zbog oružanog napada u selu Banjska na sjeveru Kosova jer bi, kako je rekao, Srbija ako ne bude kažnjena mogla ponoviti zločin.

“U nedjelju smo doživjeli agresivan napad kriminalnih i terorističkih grupa Srbije, ne samo na policiju Kosova, već na državu, Republiku, sigurnosni poredak. Bio je to težak dan za našu zemlju i cijeli naš narod”, kazao je Kurti koji je tijekom sjednice kosovske Skupštine zatražio da prijateljske zemlje Kosova proglase Civilnu obranu i Sjevernu brigadu terorističkim organizacijama.

“Vidjelo se da bilo kakve kriminalne i terorističke skupine nemaju nikakve veze s policijom Kosova. Ubijeni su, uhićeni ili bježe jer ih se tjera. Napadači koji su uspjeli pobjeći moraju biti izručeni, predani vlastima Republike Kosovo”, kazao je Kurti.

Čelnik oporbene Demokratske partije Kosova (PDK) Memli Krasnicqi kazao je kako je potrebno provesti međunarodnu istragu kako bi se dokazalo sudjelovanje Srbije u napadu u Banjskoj.

“Njihovo naoružavanje i skrivanje, uzdizanje u heroje, uključujući i proglašavanje dana žalosti u Srbiji, pokazuju snažnu povezanost ove kriminalne skupine sa Srbijom. Treba tražiti izručenje terorista. Tražimo podršku naših saveznika da pojačamo pritisak na njih i Srbiju”, kazao je Krasniqi, prenose Reporteri.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia