online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Kalamujić: „U registru finansijskih obaveza KS biće neki podaci koji su zaštićeni“ (video)

Prijedlog zakona o registru finansijskih obaveza u KS bila je jedina tačka o kojoj se raspravljalo na sjednici Skupštine KS koja je prekinuta. O ovoj temi govorio je ministar finansija KS Afan Kalamujić u Špici.

„Ovaj registar je alat Ministarstva finansija koji će omogućiti pregled na jednom mjestu svih obaveza KS, preduzeća, fondova, lokalnih zajednica i svih institucija. Mi svakako kontrolišemo konsolidovane izvještaje u slučaju lokalnih zajednica. U ovom slučaju bismo imali aktivniji pristup. Ti bi podaci bili ažurniji a nama bi omogućavali da preduzmemo neke mjere“, rekao je Kalamujić.

Dodao je da će ovaj registar pratiti registar potraživanja KS i da će to omogućiti da bolje budu usmjerene politike Vlade KS.

U Skupštini se vodila rasprava i zbog rezličitih viđenja instituta javnosti registra.

„U samom zakonu je ostavljena opcija da se na zahtjev mogu dobiti podaci za određene analize. Bilo koji građanin ili institucija može dobiti tražene podatke iz registra. Ograničeno je i nije na nekom web sajtu (registar) jer tu trebaju biti neki podaci koji su i predmet zaštite“, poručio je ministar.

  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia