online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Zbog povećane potražnje halal proizvoda i usluga u svijetu, halal tržište prilika za razvoj poslovanja na domaćem i svjetskom nivou

Bosna i Hercegovina jedno je od najuređenijih halal tržišta u regionu i Evropi, te jedno od najuređenijih halal tržišta u svijetu, a krajnji potrošači imaju veliko povjerenje u halal status i kvalitet domaćih proizvoda što je omogućilo i izvoz halal certificiranih proizvoda na tržišta koja zahtijevaju ovaj certifikat.

Zbog povećanja potražnje za halal proizvodima i uslugama širom svijeta, halal tržište predstavlja i priliku za razvoj i unapređenje poslovanja na domaćem i svjetskom nivou. Upravo o ovoj temi razgovaralo se sa Damirom Alihodžićem direktorom Agencije za halal certificiranje.

“U Bosni i Hercegovini kada govorimo o certificiranim kompanijama, certificirano je oko 115 kompanija, sa preko sedam hiljada halal certificiranih proizvedenih usluga. Kada govorimo o Srbiji pošto mi iz agencije djelujemo i na području Srbije, certificirano je preko 30 kompanija, također pored toga imamo nekoliko kompanija izvan našeg regiona koje smo certificirali”, kaže Alihodžić.

O situaciji kakva je trenutno kod nas u BiH što se tiče ugostiteljsko-turističke situacije halal proizvodnje Alihodžić navodi: “Postoje zahtjevi i standardi za halal turističke djelatnosti i halal turističke objekte i upravo ti zahtjevi trebaju biti ispunjeni da bi bilo koji objekat dobio oznaku halala, da bi mogao pružati ugostiteljsko-turističke usluge. U Bosni i Hercegovini možemo reći da je veliki broj turista koji dolaze i možemo da kažemo da generalno veliki broj je prisutan u Bosni i Hercegovini i zahtjevaju usluge koje su halal certificirane”.

Više u videu:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia