online slots game malaysia
SvijetVijesti

Amnesty International poziva na hitan prekid vatre u Gazi

Amnesty International je u petak pozvao na hitan prekid vatre u Pojasu Gaze jer civili i dalje pate zbog bombardovanja i borbi u opkoljenoj enklavi, javlja Anadolu.

“Nebrojeni životi su razbijeni, raskomadani i preokrenuti zbog krize u Gazi, Izraelu i širim okupiranim palestinskim teritorijama”, navodi se u saopštenju te grupe za ljudska prava.

Gaza je i dalje bez telefonskih i internet usluga. Palestinski izvori tvrde da je u izraelskim napadima poginulo već gotovo 10.000 civila, među kojima su polovina djeca. Više od 50 posto stambenih jedinica u Gazi je uništeno, a gotovo 70 posto stanovništva je raseljeno. S radom je prestalo 16 od 35 bolnica koje mogu primati pacijente. Oštećene su 42 zgrade agencija UN-a te najmanje sedam crkava i 55 džamija. Lideri najvećih humanitarnih agencija UN-a, kao i međunarodnih dobrotvornih organizacija, pozvali su na trenutni humanitarni prekid vatre u Gazi, nazivajući situaciju užasnom i neprihvatljivom. Izraelska policija saopćila je da je kasno sinoć nekoliko raketa ispaljeno iz Pojasa Gaze prema Tel Avivu i okolnim područjima. Kako prenose mediji, stotine hiljada Izraelaca pobjeglo je u skloništa. Iz vojnog krila Hamasa poručili su da su gađali Tel Aviv kao odgovor na bombardovanje civila u Gazi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia