online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Članovi CIK-a BiH učestvovali u radu 11. međunarodne konferencije tijela za provedbu izbora

U Gruziji je danas završena, dvodnevna, 11. godišnja međunarodna konferencija tijela za provedbu izbora, na kojoj su uime Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine učestvovali član Centralne izborne komisije Jovan Kalaba i generalni sekretar, Goran Mišković.

Sastanak koji okuplja predstavnike izbornih komisija iz cijelog svijeta je organizirala Centralna izborna komisija Gruzije. Glavna tema konferencije je bila „Međunarodne komunikacione tehnologije i izazov dezinformacija u izbornim procesima“, saopćeno je iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Učesnici konferencije su tokom dva dana razgovarali i razmjenjivali svoja iskustva i stavove o nekoliko pitanja, kao što su uvođenje metoda elektronskog glasanja (relevantni izazovi i efikasna rješenja), kampanje dezinformiranja koje se sprovode primjenom informaciono-komunikacionih tehnologija i njihovom potencijalnom uticaju na izborne rezultate, povećanje angažiranja birača kroz edukaciju i primjenu informaciono-komunikacionih tehnologija kao i promocija podizanja svijesti o novim tehnologijama.

Učesnici su imali priliku prisustvovati i demonstraciji tehnologija koje se koriste u izbornom procesu u Gruziji, saopćeno je iz CIK-a.                                                       

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia