online slots game malaysia
KulturaVijesti

James Carter dolazi na Jazz Fest Sarajevo 2023

Američki saksofonista James Carter sinonim je za raskošan i virtuozan instrumentalizam a sa svojim Organ Triom predstavit će se prvi put u okviru programa međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2023.

Ovaj umjetnik rođen u Detroitu svoju je prvu međunarodnu turneju imao kao 16-godišnjak kada se prvi put nastupio u Evropi a već dvije godine kasnije svirao je sa legendarnim Lesterom Bowiejem. Okušao se u raznovrsnim muzičkim stilovima, nastupajući sa brojnim muzičarima poput Wyntona Marsalisa, Dee Dee Bridgewater, Regine Carter, Herbieja Hancocka, Christiana McBridea, Marcusa Millera ili Mingus Big Banda.

Carterov stil obično se opisuje kao vatren, funky, razularen, karizmatičan i duhovit.

„James Carter je učvrstio svoju reputaciju kao jedan od najpustolovnijih, vizionarskih saksofonista i jedan od najuzbudljivijih virtuoza savremene muzike“, pisao je Jazz Times o Carteru koji je nekoliko godina zaredom proglašavan najboljim bariton saksofonistom po mišljenju publike i kritike magazina DownBeat.

Ulaznice za koncert Jazz Festa Sarajevo 2023 u prodaji su na web stranici festivala jazzfest.ba, a od 1. novembra počinje sa radom i festivalski box office.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia