online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Slijedi obnova javnih poziva za dva programa podrške razvoju male privrede u KS

Na prijedlog Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Vlada KS je na današnjoj sjednici donijela odluku da se objave novi javni pozivi po programima “Refundiranje troškova tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvaliteta i digitalizacije poslovanja” i “Poticaj razvoja ženskog preduzetništva”.

Ministarstvo privrede će na taj način privrednicima na raspolaganje staviti sredstva u ukupnom iznosu 1.151.456 KM. Od tog iznosa za program “Refundiranje troškova tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvaliteta i digitalizacije poslovanja” namijenjeno je 651.456 KM, a za program “Poticaj razvoja ženskog preduzetništva” 500.000 KM.

Pažljivom evaluacijom svih programa i dostavljenih prijava privrednih subjekata po objavljenim javnim pozivima za odabir korisnika poticajnih sredstava po programima za subvencioniranje/refundiranje troškova subjekata male privrede, zaključeno je da je odluka o objavljivanju javnih poziva po ova dva programa u potpunosti opravdana.

U cilju razvoja, daljnje stabilizacije poduzetničkog okruženja, povećanja broja privrednih subjekata, te očuvanja radnih mjesta i stvaranja uslova da se omogući ekonomski rast i razvoj obrta, malog i srednjeg poduzetništva, kao i rast zaposlenosti, Ministarstvo privrede KS će u što kraćem roku na zvaničnoj web stranici objaviti ove javne pozive.

– Na taj način privrednim subjektima koji nisu ispunili neki od uslova po prethodno objavljenim javnim pozivima, otvaramo još jednu priliku da apliciraju sa kompletnom dokumentacijom i ostvare svoja prava. Također, pozivamo i sve ostale relevantne subjekte da prate web stranicu Ministarstva privrede i da se prijave na ove javne pozive kada budu objavljeni – poručio je ministar privrede KS Zlatko Mijatović, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia