online slots game malaysia
Sarajevo

Otvorena prva “Sarajevska energetska klimatska sedmica SECW2023”

Danas je zvanično otvorena prva “Sarajevska energetska klimatska sedmica SECW2023”, koja će se održavati u periodu od 25. do 29. septembra. Ovaj međunarodni događaj, organiziran u saradnji sa brojnim domaćim i međunarodnim partnerima i institucijama, okupio je više od hiljadu stručnjaka iz različitih dijelova svijeta.

Cilj ovog skupa je ubrzanje ključnih reformskih procesa u energetskom sektoru Bosne i Hercegovine, te pružanje adekvatnih odgovora na izazove klimatskih promjena.

Jedan od ključnih govornika na otvaranju događaja bio je federalni ministar energije, rudarstva i industrije, Vedran Lakić, koji je istakao važnost energetske tranzicije u zemlji. Naglasio je da Bosna i Hercegovina planira usvojiti cjelokupan pravni okvir u oblasti energetike i dekarbonizacije, kako bi se osigurala efikasna implementacija ovih promjena.

Sarajevska energetska klimatska sedmica SECW2023 podržana je od strane brojnih partnera i organizacija, uključujući zemlje partneri Češku i Norvešku, Britansku i Švedsku ambasada u BiH, Svjetsko energetsko vijeće, USAID EPA, UNDP, GIZ, UNECE, IRENA, EBRD, Svjetska banka i mnoge druge.

Ovaj događaj predstavlja ključni korak ka ostvarivanju ciljeva klimatske neutralnosti i energetske tranzicije u Bosni i Hercegovini. Uz nedavno usvojene energetske zakone, Sarajevska energetska klimatska sedmica postavlja temelje za održivu energetsku budućnost zemlje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia