online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Mulaosmanović: Sa Schmidtom imamo ozbiljan problem

Admir Mulaosmanović, član SDA, govorio je za TVSA o jučerašnjem sastanku koji se nije održao, a na kojem je trebao biti Christian Schmidt, te kakvu poruku je svojim potezom poslao u javnost.

Čini mi se da je OHR, odnosno gospodin Schmidt, zapravo tu podlegao psihološkom pritisku koji je izvršio Milorad Dodik lično na njega, ali i na kancelariju visokog predstavnika – izjavio je Mulaosmanović.

Mulaosmanović ističe da je visoki predstavnik ovim potezom pokleknuo u predstavljanju sebe kao autoriteta u BiH koji ima ovlasti i alate da sankcioniše svaki pokušaj narušavanja stabilnosti i izazivanja krize.

Bojim se da je Schmidtov jučerašnji poraz nešto što će ostaviti posljedice na političke tokove u BiH. Već danas vidimo da ostavlja jer Milorad Dodik, prihvatali mi to ili ne, jučer je odnio jednu malu pobjedu u radu sa visokim predstavnikom“.

Dodao je i to da je Schmidt ustvari visoki predstavnik za discipliniranje Bošnjaka, ali da u srpskom i hrvatskom ambijentu ide niz dlaku njihovih predstavnika.

“Zbog svega što se dešava, ne znam u kojem smjeru će sve ovo ići, ali situacija nije dobra jer Christian Schmidt se očito ne snalazi i to što radi budi sumnju“.

Smatra da je rješenje da se nakon dvije godine postavi novi visoki predstavik ili da aktuelni ode jer više nema kredibilitet da obavlja tu funkciju.

TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia