online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Biljana Simeunović podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice VSTVBiH

Biljana Simeunović podnijela je ostavku na poziciju potpredsjednice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) zbog opstrukcija direktora i Sekretarijata Vijeća, te nedostatka komunikacije kojom joj je onemogućno obavljanje poslova predviđenih Zakonom o VSTV-u.

Predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija kazao je u otvaranju prvog dana sjednice Vijeća da je dobio pismeni podnesak o ostavci potpredsjednice Biljane Simeunović, koja je dostavljanjem Sekretarijatu stupila na snagu. On je tražio da se podnesak u kojem je kratko obrazloženje njene odluke dostavi i drugim članovima Vijeća kako bi bili upoznati, javlja BIRN BiH. 

– Vezano za Sekretarijat, bilo je vrlo neugodnih situacija. Moj posao je ono za što me vi ovlastite, i to piše u zakonu, međutim, tu je postojao veliki otpor. (…) Neću da preuzmem na sebe odgovornost za nešto što ne mogu da obavljam, ne mogu vršiti nadzor nad Sekretarijatom jer to direktor ne odobrova – kazala je Simeunović kratko u obrazloženju članovima Vijeća.

Ona je dodala da dan u kancelariji provede bez mogućnosti obavljanja radnih zadataka i da takvim postupanjem ne želi završiti posljednje godine svoje pravne karijere.

“Neću da me se izjednačava s tom vrstom politike, radim savjesno i imam ugled. Želim da se iz tog dijela izmaknem. Vrijeme mogu korisno iskoristiti kao tužilac, a ne ovako”, kazala je ona.

Lagumdžija je kazao da žali zbog situacije u koju su se doveli, i njene odluke, da je ranije pokušavao pitati da li se previše miješa u rad Podvijeća, na šta je dobijao odgovor da bi se više trebao miješati. 

Simunović ostaje u toj instituciji kao članica VSTV-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia