online slots game malaysia
BiznisVijesti

Konferencija PIT FoodCon – Prehrambena industrija nudi bogate mogućnosti

Hrana je u osnovi života i zajedništva, a prehrambena industrija i inovacije u tom sektoru pokretač su razvoja i budućnosti Bosne i Hercegovine – istaknuto je danas na početku dvodnevne konferencije prehrambene industrije Bosne i Hercegovine „PIT FoodCon 2023: Tradicija i inovacije, okusi budućnost(i)!“ koju je u Sarajevu organizovala agencija za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing.

Direktorica agencije Bravaria Industrial Marketing Samira Avdić izjavila je da je konferencija prilika da se istraže bogate mogućnosti koje nudi prehrambena industrija.  

Učesnike i posjetitelje, kako je istakla, očekuju dva sadržajna dana, a bit će riječi o procesima proizvodnje, certificiranju, inovacijama, ekološkim aspektima, akreditaciji i propisima, ali i nezaobilaznoj digitalizaciji i optimizaciji, te nužnoj implementaciji Lean metodologije u tom sektoru.

– Učesnici konferencije će drugog dana zajedno sa našim eminentnim stručnjacima koji su predavači, imati priliku da pripreme jedan inovativan proizvod budućnosti iz BiH koji ćemo u našoj zamišljenoj radionici prodavati na policama EU i svijeta – dodala je Avdić.  

Direktorica Vispaka Nina Bijedić Mujanović je naglasila značaj ovakvih konferencija koje su fokusirane na prehrambenu industriju u smislu razmjene znanja i iskustava da bi bili konkurentniji na domaćem i inozemnom tržištu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia