online slots game malaysia
Vijesti

Potpisan ugovor za početak izgradnje tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice

Uskoro bi trebali početi radovi na izgradnji tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice, ozvaničeno je to potpisivanjem ugovora s izvođačem radova.

Potpisali su ga ministar saobraćaja KS Adnan Šteta i predstavnici konzorcija dvije turske kompanije. “Ovo je veliki dan za naš kanton. Sjećam se početaka kada smo pokrenuli ovaj projekat, koliko je bilo otpora, izazova, opstrukcija i potpunog nepovjerenja da će pruga do Hrasnice, nakon 40 godina raznih priča i obećanja, postati stvarnost. Uprkos svim izazovima, uspjeli smo doći do ovog trenutka.”, rekao je ministar Šteta.

Rok za izgradnju je 18 mjeseci. Početak radova se očekuje nakon završetka istražnih radova, projektiranja i provedenih pripremnih radnji. Izgradnja će koštati više od 50 miliona KM. Novac je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoja. Nova tramvajska pruga bit će duga blizu 13 kilometara te će biti po deset stanica u oba smjera. U Famosu će biti okretaljka ka Ilidži.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia