online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za rad Udruženja Dajte nam šansu

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić-Pečenković potpisala je ugovore sa predsjednicom Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju “Dajte nam šansu” Ines Kavalec i generalnim sekretarom Udruženja “Unija civilnih žrtava rata KS” Muzaferom Teskeredžićem, kojima su iz ovogodišnjeg Budžeta dodijeljena sredstava za rad tih udruženja.

Udruženju ‘Dajte nam šansu’ dodijeljeno je 100.000 KM, a Uniji civilnih žrtava rata KS 76.200 KM.

– Sredstva su raspoređena sa budžetske pozicije Tekući transferi neprofitnim organizacijama-‘Socijalni projekti i inkluzija sa ranom intervencijom’.

Dva servisna centra Udruženja “Dajte nam šansu” su trenutno jedini pružatelji besplatnih socijalnih usluga za 920 porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju na području Kantona Sarajevo, a kojima je neophodna ta vrsta usluge i pomoći.

– Ovo je jedan ozbiljan ulaz ka tome da se u sistemu nađu usluge socijalnog karaktera koje su neophodne za ove porodice, odnosno temelj da bismo podržali porodice i dali im bar približnu mogućnost za kvalitetan život kakav žive tipične porodice. Moram reći da, napokon, lagodnije radimo i živimo, kada znamo da uz sebe imamo Vladu koja razumije ono što radimo kao i da smo preuzeli ozbiljan dio posla sistema, te da će nas konačno prepoznati kao produženu ruku – istakla je Kavalec.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia