online slots game malaysia
Sarajevo

Član odreda Soukbunar: Nismo nikom željeli zlo, dostavljali smo hranu vojnicima JNA

Sokbunar naselje na padini Trebevića bilo je poprište mnogih bitaka u kojima su branioci uspjeli osujetiti namjere daleko nadmoćnijeg agresora podsjetilo se na današnjem obilježavanju Dan osnivanja odreda Soukbunar. Još jednom je istaknuta važnost očuvanja sjećanja na događaje od 92. do 95. kako se ne bi nikom nikad ponovili.

Liniju odbrane koju su držali pripadnci odreda Sokbunar smatrana je jednom od najtežih na sarajevskom ratištu. U njegovoj zoni odgovornosti nalazila se putna komunikacija Trebević-Lukavica i kasarna Bosut podsjetilo se na obilježavanju.

Da nismo nikom željeli zlo govori činjenica da smo vojnicima JNA u kasarni dostavili hranu kad im to nije mogla učiniti njihova jedinica iz grada, ističe pripadnik odreda Sejad Đozo.

U okviru centralne manifestacije obilježavanja Dana osnivanja odreda Sokbunar i odavanja počasti šehidima i poginulim borcima organizovan je i turnir u malom nogometu i košaraci.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia