online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Izraze saučešća roditeljima ubijene djece u Beogradu uputilo Vijeće roditelja KS

Roditelji učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo, izražavaju duboko saučešće roditeljima, učenicima, nastavnicima i cjelokupnoj zajednici radi bolnog gubitka u nemilom događaju koji se danas desio u Beogradu, saopćeno je iz Vijeća roditelja KS.

Kao roditelji, svjesni vašeg neizmjerljivog gubitka, razmišljamo koliko preventivno moramo što prije svi reagirati kako nam se iste i slične nesreće ne bi dešavale. Odgoj i obrazovanje naše djece mora nam postati primarnim interesom i svi moramo dati dijelom sebe čineći sve iz svoga domena da isto bude uspješno. Vrijeme je da se naučimo poštovati i cijeniti, vrijeme je da svi postanemo primjerom svojoj djeci ponašanja koja neće dovoditi do mržnje, nemoći, boli i tuge koji nam djecu mogu odvesti u lošem smjeru bez povratka. Kao Vijeće roditelja Kantona Sarajevo, prema nadležnima smo uvijek reagirali zahtjevajući bolja rješenja, bivali korektvni faktor svojim prijedlozima, nudili svoje vrijeme i resurse da pomognemo u donošenju boljih i kvalitetnijih rješenja…nekada uspješno, nekada manje uspješno.Vrijeme je da počnemo promišljati da mjenjamo svako sebe. Vrijeme je da spasimo generacije djece koja nam dolaze, prolaze, ostaju….do nas je. Danas kada sa tugom i strahom čitamo portale stanimo na trenutak i promislimo šta kao roditelji možemo učiniti bolje. Pritisak kuće, škole i sistema uopšte na plećima naše djece postao je prevelik. Naučimo se ljubavi, naučimo naša voljena bića da vole. Naučimo se poštovanju jedni drugih, razgovarajmo kako dolikuje odraslima i obraćajmo se jedni drugima kao jednakima. Danas je ovo najmanje što možemo, sutra već učinimo više..da nikada ni jedan roditelj ne osjeti bol sistema i roditeljstva koji su se sudarili u nemoći, poručeno je u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia