online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Centar za napredne tehnologije proširit će djelatnost na razvoj poduzetništva

Na današnjoj sjednici Skupštine KS usvojen je prijedlog Ministarstva privrede KS za proširenje djelatnosti Javne ustanove „Centar za napredne tehnologije u Sarajevu“ (CNT), čime su stvorene mogućnosti za uspostavljanje ranije najavljivanog Centra za razvoj poduzetništva u okviru kojeg će biti inkorporiran i poslovni inkubator. Odluku o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i EBRD za projekat „Tramvajska pruga Ilidža – Hrasnica“ u iznosu od 25 miliona eura. Usvojena je i odluka kojom se temeljna udruženja kulture naroda BiH „Preporod“, „Napredak“, „Prosvjeta“, „La Benevolencija“, VKBI, HNV i SGV proglašavaju kulturnim organizacijama od posebnog interesa za Kanton Sarajevo.

Radi potrebe dodatnog usaglašavanja, s današnje sjednice povučeni su sljedeće tačke dnevnog reda: Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o turizmu, Prijedlog zakona o komunalnoj policiji Kantona Sarajevo, Prijedlog zakona o uvjetima koje treba ispunjavati kantonalna bolnica, Nacrt zakona o sportu Kantona Sarajevo, kao i Nacrt privremene odluke o zaštiti izvorišta vode za piće “Sarajevsko polje”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia