online slots game malaysia
Vijesti

Arduana Pribinja za TVSA: Posebno sam zabrinuta zbog snimka na kojem počinilac ne pokazuje kajanje (VIDEO)

Grupa mladića u Baru fizički je napala dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru otišli na pripreme. Jednom od maloljetnika konstatovana je teška tjelesna povreda. Počinioci će krivično odgovarati za napad. O napadu na mladiće razgovarali smo sa majkom jednog od napadnutih mladića, Arduanom Pribinjom, poznatom novinarkom Al Jazeere.

“Momci, nećete nas valjda tući?!”

“Dječaci su izašli iz hotela u kome su smješteni i otišli do obližnjeg granapa da kupe sokove i grickalice za sutradan, s obzirom da je u nedjelju bio Vaskrs, radnja ne bi radila, a oni su htjeli da se pripreme za taj dan. Krenuo je Harun i njegov prijatelj Alija koji ima 14 godina i dvije drugarcie iz kluba. Nakon što su obavili kupovinu, izašli su vani, gdje ih je grupa mladića napala bez apsolutno ikakvog povoda. Harun je čak digao ruku, kada su krenuli da mu se “unose u lice” i rekao Momci nećete nas valjda tući. Kaže da nije ni do kraja izgovorio tu rečenicu, a da je već izvršen napad – istakla je u razgovoru Harunova majka Arduana.

Alija će sutra biti operisan u Sarajevu, što su instistirali njegovi roditelji.

“Harun je imao sreće – kada je pao glavu je štitio rukama, tako da je zadobio lakše tjelesne povrede. Završio je sa posjekotinama na potiljku koje su mu načinili metalnom šipkom i završio je s modricama po licu i po tijelu. Međutim, Alija je teže povrijeđen. Smrskali su mu jagodičnu kost na nekoliko mjesta. Danas je trebao biti operisan, međutim danas ipak rade pripreme i razmišljaju kako na najbolji način sanirati te povrede” – objasnila je.

Novi snimak počinioca vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama

“Ostatak ekipe je i dalje u Crnoj Gori na pripremama. Ne napuštaju hotel. Vrlo sam zabrinuta zbog novog snimka koji kruži društvenim mrežama, gdje vidimo jednog od napadača i meni doima da je njemu cijela ova situacija vrlo zabavna. Zbunjena sam, ne znam ni kako kao majka, ni kako kao novinar da reagujem na takav video, ali vidimo iz njega potpuno odsustvo bilo kakve doze kajanja ili odgovornosti” – zabrinuto je istakla Arduana.

Djeca su puštena van, osim petog koji je priveden jer je punoljetan.

“Ne postoji zakonski okvir u Crnoj Gori da se ta djeca liše slobode s obzirom da su maloljetni. To bi mogao biti veliki problem za crnogorsko društvo. To je pogrešna poruka koja se šalje” – kazala je.

3 2 votes
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia