online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Vlada FBiH na hitnoj sjednici dala saglasnost za prijem 172 rudara

Vlada Federacije BiH danas je na hitnoj sjednici, održanoj telefonskim putem, usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, a koja se odnosi na provođenje aktivnosti za prijem radnika u Rudnik uglja Kreka d.o.o. Tuzla i Rudnik mrkog uglja Kakanj d.o.o. Kakanj, koji posluju u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Vlada je dala saglasnost za prijem ukupno 172 radnika.

Također je obrazloženo da je traženi prijem neophodan jer je riječ o radnicima u neposrednoj proizvodnji uglja za izvođenje rudarskih radova (pripreme i dobijanja uglja), a sve s ciljem kontinuiteta omogućavanja funkcionisanja poslovnih procesa i ostvarivanja planiranih rudarskih radova na dobijanju otkrivke i uglja u proizvodnim pogonima.

S obzirom na navedeno, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije predložilo je  Vladi Federacije BiH usvajanje informacije, te davanje saglasnosti za prijem ovih radnika, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia