online slots game malaysia
Vijesti

NiP očekuje reakciju Visokog predstavnika zbog novog zakona o nepokretnoj imovini RS-a

Narodna skupština bh. entiteta Republika Srpska danas razmatra novi Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti zbog čega su reagirali i iz stranke Narod i pravda.

“Cilj zakona je stjecanje prava svojine nad državnom imovinom, a ne rješavanje potreba za korištenjem te imovine od strane organa i institucija u RS entitetu. Vlada RS predlaže NSRS da usvoji Zakon koji nije u nadležnosti entiteta RS jer je titular državne imovine Bosna i Hercegovina i isključiva nadležnost za donošenje zakona koji regulira to pitanje je na Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, kako i stoji u odluci Ustavnog suda BiH”, istakli su.

Stav NiP-a je da niti jedan entitet ne može donositi zakone u pogledu državne imovine shodno odlukama Ustavnog suda BiH, Odluke Visokog predstavnika o Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja iz 2005. i dopune iz 2022. godine, sve dok se ne donese državni zakon o upravljanju i korištenju državne imoivine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia