online slots game malaysia
KulturaSarajevo

Pašović za TVSA povodom početka SarajevoFesta: Živimo u svijetu u kojem se cenzuriše i duša i tijelo

4. SarajevoFest – Umjetnost i politika počinje sutra, 13. decembra i traje do 21. decembra 2022. godine, povodom čega je u Špici u programu TVSA gostovao direktor Haris Pašović, direktor SarajevoFest-a.

– Ove godine smo bili potaknuti time da se u nekoliko slučaja dogodilo da su sa političkih nivoa dovodili u pitanje način na koji su žene bile obučene ili kako je glumac izvodio performans. Shvatili smo da se politika počela miješati u način oblačenja, pa je Gradsko vijeće raspravljalo o suknji neke pop pjevačice ili zastupnik iz Skupštine govorio kako je ministrica obučena, pa kada je neko iz političke partije držao konferenciju o tome kako je glumac bio golišav kada je izvodio performan. To je bio početak – objašnjava Pašović.

Dalje objašnjava kako živimo u svijetu u kome se cenzuriše, ne samo tijelo, nego i duša, odnosno sve ono što nas žini ljudima i da postajemo samo skuop informacija, a upravo to se pokušava problematizovati i kritički sagledati na SarajevoFestu.

Ostatak razgovora pogledajte na YouTube kanalu TVSA:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia