online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Škaljić za TVSA: SDP je osvojio najviše vijećnićkih mandata u gradskim općinama

Seid Škaljić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad bio je gost Špice. Govorio je o klizištu u Starom Gradu, o mjerama koje su preduzete, kao i monitoringu koji se provodi. Kazao je kako se radi o kompleksnom problemu, ali naglašava da se zemljište nije pomjerilo preko vikenda.

-Drugih aktivnosti je bilo, u cilju rješavanja problema, aktivirane sve civilne zaštite, Zavod za izgradnju i Građevinski fakultet, na terenu su bile i inspekcije Republike Srpske. Sve je nastalo zbog stvaranja nasipa ili iskopa,na Trebeviću, na hiljade kamiona je tu doveženo, bez drenažnog sistema, taj nasip je pokrenuo zemljište, i sve se počelo dešavati…

U drugom dijelu razgovora analizirali smo rezultate općinskih izbora, sa akcentom na gradsko vijeće i osvajanje mandata Benjamine Karić u Novom Sarajevu, čime je izvjesno njeno napuštanje mjesta gradonačlnice.

Škaljić smatra da Grad Sarajevo ima dva zamjenika gradonačelnika, koji su u ulozi da mogu mijenjati gradonačenicu, i ne vjeruje da će se birati novi, po sistemu koji se radi na početku mandata. Krajem godine trebali bi imati novo gradsko vijeće, čekamo rezultate CIK-a. Prema preliminarnim rezultatima SDP BiH ima najviše vijećnika u ovim gradskim općinama, od koalicionih partenera, tako da je vrlo moguće da koalicioni partneri dobiju mjesto novog gradonačenika/icu, poručio je Škaljić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia