online slots game malaysia
SportVijesti

Bostandžić i Kurteš viceprvaci svijeta u karateu, Sipović bronzana

Bosanskohercegovački karatisti i karatistkinje ostvarili su odlične rezultate na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i u21 takmičare koje se održava u Veneciji.

Najbolji bosanskohercegovački karatista Anes Bostandžić osvojio je srebrenu medalju u U21 konkurenciji, u kategoriji +84 kg. Naš takmičar u finalu je poražen od predstavnika Italije 0:2.

Titulom viceprvakinje svijeta okitila se i Marina Kurteš. Ona je nastupila u kategoriji -68 kg te na kraju osvojila srebro. u finalu je poražena od predstavnice Francuske 4:1.

Odličan rezultat ostvarila je i reprezentativka naše države Emina Sipović koja je na kraju osvojila bronzanu medalju. Sipović je do borbe za treće mjesto došla pobjedama protiv takmičarki iu Nizozemske, Kolumbije i Ukrajine, dok je u borbi za finale izgubila od predstavnice iz Egipta. U odlučujućem meču za medalju Sipović je savladalareprezentativku Australije 7:1.

Uspjeh bosanskohercegovačkih sportista na Svjetskom prvenstvu pokazatelj je da za budućnost karatea u našoj državi ne treba brinuti, te da se uskoro mogu očekivati još i bolji rezultati.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia