online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Medić za TVSA: CZ prati 24 sata stanje na klizištu u Starom Gradu

Aktuelizirano pitanje klizišta Bistrički potok, bio je povod za razgovor sa Mirsadom Medićem, Civilna zaštita KS. Kako je ispričao za TVSA kantonalni štab je non stop u zasjedanju zbog proglašenja prirodne nesreće u Federaciji BiH.

-Prije dva dana, nas je načelnik općine obavijestio o problemima sa uočenim klizištima na lokalitetu Curine njive, Bističkog potoka i Bostarića, što je dugogodišnji problem ove općine.

Izdali smo naredbu da Zavod za izgradnju angažuje stručnjake kako bi napravili preliminarni izvještaj, iz toga se vidi da je aktivirano klizište Curine njive, i da se neposredno iznad toga nalazi izgradnja jednog objekta, na području RS. Tačnije radi se o divljoj deponiji, interesantno je da se klizište i otpad nalaze na području RS.

Medić naglašava da su naredili općinskoj službi civilne zaštite da 24 sata prate to klizište, koje je nalazi 50-ak metara od prvih kuća u Federaciji BiH, isto tako izdata je naredba da mogu pristupiti evakuaciji građana, ukoliko dođe do novog pokretanja zemlje.

Pogledajte

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia