online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Ademović: Insistiram da se zakaže 15. sjednica Doma naroda i da razmatramo sve ono što se ne smije čekati

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović kazao je da će Klub bošnjačkog naroda prisustvovati Hitnoj sjednici Doma naroda, koja je zakazana u četvrtak, na kojoj će biti  razmotreni svi materijali koje je već Predstavnički dom razmatrao i oni koji se tiču Evropskog puta i neki sporazumi iz Berlinskog procesa.

Hoću da napomenem još jednom, da što se tiče nastavka 14.sjednice koja je trebala upravo sada početi, na kojoj se kao prva tačka dnevnog reda nalazi Zakon o ustavnom sudu koji je neustavan u takvom obliku kako je predložen, da sam pokušao prije nekoliko mjeseci organizovati hitnu sjednicu na kojoj sam ponudio izmjenu Poslovnika koje bi otklonile postojeći zahtjev”, kazao je Ademović.

Dodaje da to nije bilo prihvaćeno od strane ni Kluba Srba, niti od Kluba Hrvata, tako da je Poslovnik ostao nepromijenjen.

Poslovnik ne predviđa da se mora nastaviti 14.sjednica, a da se ne može zakazati 15.-ta. Ja insistiram na tome da se zakaže 15.sjednica, da se zakaže hitna i da razmatramo sve ono što ne smije čekati. Tu je predsjednik Kluba bošnjaka, koji će iznijeti svoj stav kao predsjednik Kluba bošnjaka. Dobio sam uvjerevanja da je Klub bošnjaka spreman doći na bilo koju sjednicu novu koja se zakaže, bilo ona redovna ili hitna i bilo koji dnevni red, samo ne na sjednicu na kojoj je tačka dnevnog reda ovaj neustavni prijedlog Zakona o ustavnom sudu i mi tražimo da se taj prijedlog Zakona povuče sa dnevnog reda. Očigledno su neke igre sada u domenu..znate .. četvrti delegat treba da položi zakletvu, kad će, hoće li, neće..”, ističe Ademović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia