online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Policijski službenici danas brinu za sigurnost na biračkim mjestima

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS danas će osiguravati sva glasačka mjesta na području Kantona Sarajevo, te će obavljati sve aktivnosti koje situacija na terenu bude zahtijevala, a koje su zakonski propisane i u nadležnosti su policije.

Specifično, neposredno prije održavanja i nakon održavanja samog procesa glasanja, policijski službenici, u saradnji s drugim nadležnim organima, vrše pratnju transporta izbornog materijala, prema planu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH koja je, također, formirala Štab akcije „Lokalni izbori 2024“ u čijem radu participira i Uprava policije MUP-a KS.

Također, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS vrše KDZ pregled prostorija gdje je smješten izborni materijal na području KS, rečeno je Feni ranije u Upravi policije MUPKS-a.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo formirala je Štab akcije „Lokalni izbori 2024“ koji koordinira sve aktivnosti iz nadležnosti Uprave policije, neophodne za sigurno održavanje današnjih lokalnih izbora na području Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia