online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Padavine i u subotu, u nedjelju u drugom dijelu dana razvedravanje

 U Bosni i Hercegovini nestabilne vremenske prilike i kiša zadržaće se i u subotu. U nedjelju, u prvoj polovini dana pašće pokoja kap kiše, a u drugom dijelu dana će doći do razvedravanja odnosno prestanka padavina – potvrdio je Feni klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH Dženan Zulum.  

U subotu očekuju se temperature slične današnjim.

– U subotu, maksimalne temperature koje možemo očekivati su od 18 stepeni u Bosni, odnosno 22 na jugu zemlje. Jutarnje temperature neće biti niske, minimalne temperature će biti od 10 do 15 stepeni celzijusa. U nedjelju, jutarnje temperature bit će za neki stepen niže u odnosu na subotu, kao i maksimalne dnevne temperature – kazao je Zulum.

Istakao je da bi početak naredne sedmice trabalo da protekne u stabilnim vremenskih prilikama.

– Početkom naredne sedmice bit će nešto oblaka ali ne bi trebalo da bude padavina. Jedino u kotlinama i duž riječnih tokova može biti magle – kazao je Zulum.

Govoreći o trenutim količinama padavina, istakao je da u ovom momentu najveća količina padavina izmjerena u Drvaru i iznosila je 125 litara po metru kvadratnom.

– Na Ivan Sedlu količina padavina je bila 85 litara po metru kvadratnom, na Čemernom 58 litara po metru kvadratnom, na Bjelašnici 55, u Sanskom mostu 46, Sarajevu 39, Bugojno 36 litar a po metru kvadratnom – kazao je Zulum.

Što se tiče količine padavina u Jablanici, Konjicu u FHMZBiH nemaju podatke, zbog prekida komunikacije, jer je prekinuta veza za automatskom stanicom sa koje bi uzeli podatke. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia