online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Loe Lagrange za TVSA: Tokom Samita Frankofonije u Francuskoj, u Sarajevu će biti upriličen koncert …

Francuski institut u BiH ima svoje kancelarije u Mostaru, Banjoj Luci i Sarajevu. Uloga instituta je promocija francuskog jezika i promovisanje kulture Francuske u BiH, ali isto tako jačanje veza između Francuske i BiH.

Loe Lagrange, direktorica Francuskog instituta u BiH naglašava da imaju top prioritete, a to je pomaganje BiH u naporima ka evrospkim integracije. -Nastojimo okupiti ljude koji dijele slične vrijednosti, za nas su važne teme zaštita okolišta, ravnopravnost i izgradnja inkluzivnog društva.

U okviru Instiuta nedavno je otvoren kafić Ze kutak gdje su svi dobrodošli, dok će u novim prostorijama biti radionice za djecu, otkrivanje lokalnih i francuskih djela, kao i prikazivanje francuskih filmova.

Nakon 33 godine Samit Frankofonije biće upriličen ove godine u Francuskoj. Paralelno će aktivnosti biti upriličene u BiH, što će značiti gostovanje grupe Žalozje iz Bihaća, koja pjeva na francuskom jeziku, biće takmičenje u gastronomskim jelima…i mnogo toga, istakla je za TVSA Loe Lagrange, direktorica Francuskog instituta

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia