online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Krajinović: Subota i nedjelja nestabilna uz dosta oblaka i česte padavine

Meteorolog, Bakir Krajinović, gostovao je u Sarajevskom jutru, a razgovarali smo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend, ali i o vremenskim prilikama u proteklom periodu.

-Već par dana u Bosni i Hercegovini dominantan je jugo i većina populacije u takvim okolnostima se osjeća lošije kada su biometeorološke prilike u pitanju. Tako da jugo je krivac za sve nelagode, teška jutra, ali i teške popodnevne sate – istakao je Krajinović.

A jutros je u Sarajevu izmjereno čak 18 stepeni.

-Takve temperature zraka direktna su posljedica zračne mase koja nam pristiže sa juga i u takvim okolnostima i temperature su ekstremno visoke, pa možemo slobodno reći da ovako visoke temeprature nisu uobičajne za naše vremenske uslove. Danas će također temperature biti visoke u svim gradovima u našoj zemlji. Na sjeveru će maksimalne dnevna temperatura dostizati i do 30 stepeni, što je ekstremno visoko za ovaj period godine – kazao je Krajinović.

-Ni u Sarajevu ništa nije bolja situacija u pogledu maksimalne temperature, do nekih 25 stepeni jer je Sarajevo na visokoj nadmorskoj visini okruženo planinama, a ta temperatura za ovo doba godine je neuobičajena. Tako da, jugo nosi lošije biometeorološke prilike, ekstremno visoke temeprature zraka i nglašava jednu značajniju promjenu vremenskih prilika – dodaje Krajinović.

Ističe da se od subote mijenjaju vremenski uslovi zbog prodora hladnije zračne mase sa sjeverozapada, pa nas za vikend očekuje više oblaka i padavina. Čitavo gostovanje i kakvo će biti vrijeme u narednim danima pogledajte u videu:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia