online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nakon stravičnog zlostavljanja psa, u subotu protest građana u Sarajevu: Traže izmjene i dopune Zakona o zaštiti životinja

Grupa građana organizuje proteste u Sarajevu 28. septembra s početkom u 12 sati.

Građani traže izmjene i dopune Zakona o zaštiti životinja, a nakon svirepih mučenja koja su se u proteklom periodu dogodila širom Bosne i Hercegovine.

“Cilj skupa je izmjena i dopuna postojećeg zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, stop zlostavljanju! Dođite u što većem broju i, ako možete, ponijeti transparent ili uraditi bedž sa slikom Mede,” poručuju organizatori putem društvenih mreža.

Pas Meda, koji je brutalno upucan tri puta u glavu samo zato što je ušao u dvorište da se napije vode, preminuo je nakon pokušaja da mu se pruži pomoć u veterinarskoj stanici, gdje je umro u velikim mukama i bolovima.

Djevojka koja je pronašla Medu i koja ga je odvela veterinaru obavijestila je javnost o prijetnjama koje prima.

“Prijeti mi njegova žena da ima ko će i mene da ubije. Zovem inspektora, ne javlja se, brat mi piše da imaju plan, a sama živim. Kako policija na to ništa?” napisala je na svom Facebook profilu.

Članovi FB grupe AV Mau Sarajevo su zgroženi stravičnim slučajem zlostavljanja psa u Istočnom Sarajevu.

“Došao si polako u dvorište zbog dva gutljaja vode. Predivno stvorenje. Tvoje tijelo je osjetilo neopisivu bol. Upucan si. Čak tri puta. Monstrumu to nije bilo dovoljno nego je tvoje ranjeno krvavo tijelo zavezao i vukao. Vukao i vukao. Nitko nije čuo tvoje jauke. Tvoju bol. Tvoj poziv za pomoć došao je kasno. Prekasno. Zatvorio si svoje predivne oči. Zauvijek … Dao si život za dva gutljaja vode ….”, stoji u FB objavi.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia