online slots game malaysia
SvijetVijesti

Irak traži hitan sastanak arapskih lidera kako bi razgovarali o izraelskoj agresiji na Liban

Irački premijer Mohammad Shia Al-Sudani pozvao je na hitan sastanak arapskih lidera u New Yorku na marginama 79. sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih naroda (GSUN) kako bi se razgovaralo o smrtonosnim napadima Izraela na Liban, javlja Anadolu.

“Irak poziva i radi na sazivanju hitnog sastanka za vođe arapskih delegacija u New Yorku kako bi razmotrili posljedice cionističke (izraelske) agresije na miroljubivi narod u Libanu”, rekao je Al-Sudani u saopćenju.

Također je pozvao na “kolektivne napore na zaustavljanju kriminalnog ponašanja Izraela i mobiliziranju međunarodnog mišljenja” protiv izraelskih kršenja prava u Palestini i Libanu.

Dodao je da je Irak uspostavio sistem za isporuku humanitarne pomoći Libanu preko vazdušnih i kopnenih mostova, posebno za pomoć u bolnicama.

U izraelskim napadima na Liban od ponedjeljka ujutro ubijene su najmanje 492 osobe, uključujući 35 djece, a ranjeno je 1.645, objavilo je u ponedjeljak navečer libansko Ministarstvo zdravstva.

Izraelska vojska je od jutarnjih sati izvela stotine zračnih napada na gradove na jugu Libana, kao i na regije Bekaa i Baalbek.

Dok se zbog napada nastavlja val migracija iz južnih regija zemlje u glavni grad Bejrut i sjeverne regije, libanski ministar zdravstva Firas Abiad rekao je da oni doživljavaju “najkrvaviji dan” od građanskog rata.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia