online slots game malaysia
SportVijesti

Velika pobjeda Sarajeva u Banjaluci, Zrinjski slavio na Grbavici

Fudbaleri Sarajeva u jednom od derbija 7. kola WWin Premijer lige Bosne i Hercegovine ostvarili su trijumf na gostovanju u Banjaluci protiv ekipe Borca.

Do pete prvenstvene pobjede bordo tim stigao je golom Guliashvilia iz 25. minute kada je odlično pogodio iz slobodnog udarca.

Meč na Gradskom stadionu obilježio je sudija Frane Jelić koji je igračima Sarajeva dodjelio pet žutih kartona dok je kod Borca “požutio” samo Despotović. Sarajevo je u ovom duelu prema kriterijima Jelića napravilo 26 prekršaja, dok su igrači Borca bili znatno “nježniji” tako što su samo osam puta faulirali gostujuće fudbalere.

Zbig svih okolnosti koje su se dešavale ali i čeinjenice da je u narednom kolu “Vječiti derbi”, pobjeda za ekipu Zorana Zekića ima višestruk značaj.

S druge strane, Željezničar je na Grbavici u rođendanskoj atmosferi pretrpio drugi prvenstveni poraz. Zrinjski je na Grbavici pobijedio Željezničar sa 2:0.

Golove su postigli Muhahusejnović u 66. i Ćavar u 90. minuti.

Nogometaši Zrinjskog uspjeli su odnijeti bodove sa Grbavice i pokvarili slavlje Željezničara za 103. rođendan. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia