online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Majke enklava Srebrenica “Tražimo hitnu reakciju na napad na ustavni poredak BiH”

Nakon usvajanja  Rezolucije  o Srebrenici  od strane Generalne  Skupštine UN-a, u entitetu RS  umjesto implementacije sadržaja Rezolucije u  obrazovni  sistem RS, krenuli  su u implemtenciju sadržaja “ svesrpske  deklaracije “ koju su u Beogradu usvojili Vučić i Dodik uz podršku patrijarha, navodi se u saopštenju Udruženja Majek enklava Srebrenica i Žepa.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Dodik i Vučić su u obrazovni sistem RS implementirali   “izučavanje” historije devedesetih u kojima se ratni zločinci Karadžić i Mladić predstavljaju kao heroji .

Tražimo HITNU reakciju VP i PIC jer se radi o do sada, najbrutalnijem napadu na Dejtonski  Mirovni  Ugovor, predstavljanje Karadžića i Mladića u liku heroja u obrazovnom sistemu naše države je i njihov svojevrsni poziv na sukob, jer navedeni čin je ratnohuškački poziv i prst u oko, ne samo žrtvama, nego i svima u BiH, ali i zapadnoj civilizaciji na čelu sa USA. Podržavamo stav  novog Američkog izaslanika za Balkan da VP mora primjenjivati bonske ovlasti.

S tim u vezi, od svih probosanskih  stranaka, tražimo jedinstvo i da HITNO i NEIZOSTAVNO javno kažu šta će preduzeti u pogledu najjačeg  napada na ustavni poredak BiH .

Ukoliko se međunarodna  zajednica i probosanske stranke  ogluše na naš apel, nije daleko dan kada će “NEKO”morati proglasiti ratno stanje i pozvati sve vojno sposobne na mobilizaciju da brane ustav BiH  i međunarodni poredak”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia