online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Ćamil Duraković: Gdje su i šta rade tužitelji Tužilaštva Bosne i Hercegovine?

– Danas je promijenjen nastavni plan i program za historiju devetog razreda osnovnih škola u entitetu Republika Srpska po kojem je uvedena nova nastavna tema „Republika Srpska i Odbrambeno-otadžbinski rat” i u kojoj će djeca o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću učiti kao o herojima, a ne ratnim zločincima, naveo je Ćamil Duraković, potpredsjednik bh. entiteta RS, te je pozvao nadležne da adekvatno reagiraju, javlja Anadolu.

“Danas je promijenjen nastavni plan i program za historiju devetog razreda osnovnih škola u entitetu Republika Srpska po kojem je uvedena nova nastavna tema ‘Republika Srpska i Odbrambeno-otadžbinski rat’. U okviru nove teme, koja je sama po sebi jako diskutabilna, djeca će učiti o Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću – ali ne kao o ratnim zločincima nego kao o ratnim herojima. Također, pored osuđenih ratnih zločinaca, Radovana Karadžića i Ratka Mladića, djecu će učiti i o uzrocima i posljedicama ‘Odbrambno-otadžbinskog rata’, ali će preskočiti genocid, etničko čišćenje i čitav dijapazon zločina protiv čovječnosti koje su počinili pripadnici Vojske Republike Srpske o kojima će, kao o herojima, učiti djeca devetog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj“, naveo je Duraković.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia