online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Od sada brže do patohistoloških nalaza

Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu je sa Kliničkim centrom UNSA potpisao Ugovor o pružanju usluga u oblasti patohistološke dijagnostike s ciljem obezbjeđivanja bržeg očitanja patohistoloških nalaza pacijenata.

Ovom prilikom, ministar Enis Hasanović je istakao da su izazovi sa kojima se zdravstveni sistem u KS suočava veoma zahtjevni, ali da ministarstvo vrijedno radi na prevazilaženju nagomilanih problema.
“Potpisivanjem ovog Ugovora značajno ćemo smanjiti liste čekanja na patohistološke analize i velikim dijelom rasteretiti KCUS. Zajedničkim i sinhroniziranim radom svih zdravstvenih ustanova možemo učiniti ogromne pomake u korist svih građana. Ministarstvo predano radi na uvezivanju zdravstvenih ustanova i pronalasku najefikasnijih rješenja. Veliki broj problema možemo riješiti isključivo zajedno, jer svaka ustanova ima ulogu bez koje sistem jednostavno ne može funkcionisati. Nastojimo iskoristiti sve raspoložive kapacitete na najbolji način”, naglasio je ministar Hasanović.
Medicinski fakultet će, stavljajući na raspolaganje kadar i opremu, doprinijeti osiguranju kvalitetnijeg i efikasnijeg pružanja zdravstvenih usluga u oblasti patohistološke dijagnostike i zaštite prava pacijenata na adekvatno i stručno liječenje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia