online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Uspješnom transplantacijom srca otvoreno novo poglavlje(Video)

Nakon što je porodica preminulog mladića pristala na doniranje organaa, početkom avgusta na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu je urađena prva transplantacija srca u našoj zemlji. Uradio ju je tim ljekara ove zdravstvene ustanove na čelu sa kardiohirurgom Nermirom Granovom. Ovom operacijom otvoreno je novo poglavlje u razvoju transplantacijske medicine, poručeno je na konferenciji za medije.

44- godišnjem Almiru Hajdareviću uspješno je transplantirano srce. Od prvog dana nakon operacije, dobro se kaže osjeća, a podsjeća da je na kliniku primljen u jako teškom stanju., nije mogao ni hodati.  Mnogo je zahvalan timu ljekara KCUS-a i porodici donora.

Transplantacija srca je historijski uspjeh za zdravstvo u našoj zemlji. Rezultat je predanog zajedničkog rada ljekara i nemedicinskog osoblja. 800 profesionalaca je tokom zadnjih šest godina zajednički radilo kako bi jedna ovakva operacija bila izvršena u BiH.

Pogledajte izjavu Almira Hajdarevića na konferenciji za medije održanoj na KCUS-u

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia