online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Zajedno u misiji zdravijeg okoliša: Resorno ministarstvo KS i SFF pozivaju na reciklažu otpada

Reciklaža otpada u fokusu je ovogodišnje kampanje Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantnona Sarajevo i Sarajevo Film Festivala, a usmjerena je ka unapređenju svijesti o zaštiti životne sredine i smanjenju onečišćenja u Kantonu Sarajevo. 

Prilikom nedavnog potpisivanja Protokola o saradnji između Ministarstva i SFF-a, ukazano je na značaj zaštite i unapređenja životne sredine, između ostalog, i kroz pravilno razdvajanje i recikliranje čvrstog otpada. 
Tom prilikom, resorni ministar Bojan Bošnjak najavio je da će projekt ‘SarajEco’ biti prisutan tokom svih dana festivala, kroz proaktivnu kampanju i emitiranje promotivnog videa o reciklaži i putu otpada u tom procesu. 

Primarno razdvajanje otpada je vrlo važno, a od velike pomoći za pripremu i realizaciju ove kampanje bilo je Kantonalno javno komunalno preduzeće ‘Rad’, čije rukovodstvo i uposlenici čine sve da u vrijeme Festivala otpad završi tamo gdje mu je zaista mjesto”, istakao je ministar Bošnjak.

Kako je naveo, KJKP “Rad” pošle godine je postavilo 275 zelenih otoka u Kantonu Sarajevo, a bilježi se 85% više prikupljenog reciklabilnog materijala u odnosu na 2022. godinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia