online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

(Video) Požar u kanjonu Sutjeske i dalje bukti

Aktivnosti helikopterskih posada Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) na gašenju požara na Tjentištu nastavljaju se i danas pojačanim angažmanom sa dva helikoptera iz sastava Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane, prenosi Anadolu.

Požar u Nacionalnom parku Sutjeska prijetio je ugrožavanju putne komunikacije Foča – Gacko, ali su helikopteri OS BiH na većem dijelu suzbili požar te se očekuje da će požarište, koje je već duže vrijeme aktivno, tokom dana biti stavljeno pod kontrolu.

Četiri helikoptera trenutno su angažirana na gašenju vatrene stihije koja je zahvatila šumu u Nacionalnom parku “Sutjeska”, a očekuje se dolazak još dva helikoptera iz Srbije koji će pomoći u stavljanju vatre pod kontrolu.

Ovo je za Fenu izjavio Željko Stojanović iz Republičke uprave Civilne zaštite, koji ističe da su angažirana dva helikoptera Helikopterskog servisa RS i dva helikoptera Oružanih snaga BiH, a da će Srbija, nakon što je donesena odluka u Vijeću ministara BiH, poslati iza podne svoja dva helikoptera koja imaju znatno veće kapacitete za gašenje požara.

Cijela regija u ovom trenutku ima uprte oči ka Sutjesci, imajući u vidu da je riječ o području koje je pokriveno izuzetno kvalitetnom šumom i Pančićevom omorikom.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia