online slots game malaysia
SportVijesti

Od Uščuplića se opraštaju mnogi, emotivne poruke Želje i Sarajeva

Legendarni fudbaler Dženan Uščuplić smrtno je stradao na Zelengori od posljedica udara groma. Uščuplić je rođen 18. augusta 1975. godine. Bio je omladinac Fudbalskog kluba Željezničar, nakon čega je prešao u Fudbalski klub Sarajevo. Igrao je i za sarajevski Olimpik. Uščuplić je kao igrač ostavio veliki trag u FK Sarajevo, a nakon igračke karijere, koja je završena 2002. godine, posvetio se trenerskom poslu. Kao igrač Sarajeva u tri navrata Uščuplić je osvojio trofeje Kupa BiH i jedan Superkup. Tri puta je bio omladinski prvak BiH, isto toliko osvajao i Kup BiH, te dodao i trofej kadetskom prvenstvu.

Penzionisao se sa samo 27 godina. Seniore je vodio do titule u BiH 2015. godine, te je dva puta osvajao Kup BiH. Zbog svega navedenog dobio je nadimak čovjek trofej. Posljednji angažman imao je na Koševu kao trener U-19 selekcije. Taj posao je obavljao do novembra 2023. godine, nakon čega je do smrti bio bez posla. Od Uščuplića se opraštaju mnogi, a naročito emotivne poruke poslali su sarajevski prvoligaši – Željezničar i Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia