online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Posjeta poznatog urologa i onkologa Općoj bolnici

Prof. dr Jasmin Bektić, vrhunski stručnjak iz oblasti urologije i onkologije i načelnik evropskog Centra za prostatu u Insbruku, danas je u  Općoj bolnici održao  predavanje o savremenom pristupu u  liječenju  uznapredovalog karcinoma prostate.

Prof. dr Jasmin Bektić, na čelu je jednog od najboljih centara za prostatu u Evropi  i među vrhunskim je  stručnjacima za liječenje karcinoma prostate u uznapredovaloj  fazi.  Svoje bogato znanje i iskustvo urologa i onkologa  danas je prenio kolegama u Općoj bolnici „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ kojima je prezentirao  najnovije smjernice moderne terapije za liječenje karcinoma prostate .  

Inače, prof. Bektić je iz Tuzle, a dugi niz godina živi i radi u Austriji gdje je postigao zavidnu karijeru. Širom Evrope drži predavanja, a ovo mu je  bila prva posjeta  Općoj bolnici u Sarajevu za koju je nakon  obilaska imao sve pohvale, kako za operacione sale tako i za osoblje. Na obostrano zadovoljstvo  ovaj stručnjak je od danas stalni konsultant Opće bolnice za  oblast urologije , a saradnja i edukacija osoblja će biti nastavljena i u narednom periodu .Sa profesorom  Bektićem u jednodnevnoj posjeti  Općoj bolnici  bio je i njegov  radni kolega iz Austrije dr. Michael Ladurner , urolog.

Karcinom prostate predstavlja jedan od najčešćih tumora (oko 15%) i peti je  najčešći uzrok smrtnosti od malignih bolesti kod muškaraca. Učestalost kojom se javlja karcinom prostate raste sa starošću, te se oko 85% svih karcinoma prostate dijagnostikuje posle 60. godine života.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia