online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Reakcija TVSA na saopćenje KO SDA Sarajevo: Pucate u pogrešnu metu

Direktor TVSA Haris Dučić reagovao je danas na saopćenje KO SDA Sarajevo te tekstove pojedinih portala od 31.07.2024. godine

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Razumijemo da ste počeli predizbornu kampanju, ali pucate u pogrešnu metu”

-S obzirom da je tokom gostovanja Ahmeda Kulanića, direktora Memorijalnog centra Sarajevo u emisiji Sarajevsko jutro, greškom u pozadini na led ekranu prikazan povučeni logo ove ustanove izvinjavamo se svim članovima porodica šehida i poginulih boraca, svim borcima i gledaocima TVSA.

Nažalost, neki portali su ovu produkcijsku grešku iskoristili za brutalan napad na direktora Memorijalnog centra Sarajevo i na Televiziju Sarajevo i nekolegijalno konstruisali tekstove sa elementima klevete.

Direktor Memorijalnog centra Sarajevo, Ahmed Kulanić je gostovao u našoj emisiji povodom najave aktivnosti u okviru manifestacije „Odbrana Bosne – Igman 2024. godine“ i nema apsolutno nikakve veze sa pripremom emisije, ilustracijama i scenografijom tako da su navedene optužbe na račun direktora Ahmeda Kulanića u tekstu iskonstruisane.

Posebno nas zabrinjavaju konstrukcije u saopćenju KO SDA Sarajevo i najljubaznije ćemo zamoliti da predizbornu kampanju ne kreiraju napadajući TVSA, jer svi gledaoci vrlo dobro znaju da naša kuća posebnu pažnju posvećuje kulturi sjećanja i obilježavanju svih značajnih datuma, događaja i ličnosti iz perioda agresije na našu domovinu od 1992. do 1995. godine. Koliko god neskromno zvuči, mi takve emisije radimo najbolje i pucate u pogrešnu metu.

Sa direktorom Ahmedom Kulanićem realizirali smo do sada najuspješnije projekte direktnog prijenosa svečanih akademija povodom državnih praznika i obilježavanja značajnih datuma za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine i novu emisiju „Domovina ljiljana“ a posebno ističemo direktni prijenos manifestacije „Stazom sjećanja“ koja je ove godine realizovana vrlo profesionalno. 

Televizija Sarajevo će nastaviti da radi korektno i profesionalno. Kad pogriješimo uputićemo izvinjenje i popravljaćemo stanje, ali nećemo podleći nikakvim političkim pritiscima a na sve napade i klevete ćemo odgovarati putem institucija, poručeno je u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia