online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisan ugovor za adaptaciju i opremanje sportskog igrališta Centra ‘Vladimir Nazor’

Načelnik općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i predstavnici izvođača radova danas su na sportskom igralištu Centra “Vladimir Nazor” i Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje potpisali Ugovor o izvođenju radova na adaptaciji i opremanju ovog sportskog igrališta.

Projekt se provodi u sklopu programa “Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini” (SDG2BiH) koji finansira Vlada Švedske i implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UNWOMEN u BiH, uz koordinaciju Ureda rezidentne koordinatorice UN-a.

Tanović je izjavio da su potpisana dva ugovora. Jedan je ugovor koji realiziraju sa UNDP-om. Jedan od sufinansijera je Vlada Švedske, te Općina Novo Sarajevo i UNDP.  Vrijednost projekta je 113.659 KM.

Projektom je planirana sanacija dijela postojeće asfaltne podloge na igralištu, ugradnja sportske podloge od gume i podloge od umjetne trave na određenim dijelovima igrališta.

Planirana je i ugradnja panelne sportske ograde oko jednog dijela igrališta koje do sada nije bilo ograđeno, te nabavka i ugradnja košarkaške table, samosklapajućih golova za mali fudbal i fitness sprave.

– Bit će napravljeni uslovi da svi štićenici i korisnici usluga Centra “Vladimir Nazor” i Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje mogu svoje fizičke aktivnosti obavljati sasvim adekvatno, po svim evropskim standardima, uz adekvatne podloge koje će smanjiti mogućnost povređivanja – naveo je Tanović.

Dodao je da se drugi ugovor koji su potpisali tiče adaptacije jednog posebnog kabineta i nabavke opreme u Školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje.

Vrijednost tog projekta je više od 20.000 KM.

– U sklopu tog projekta smo nabavili poseban printer od 5.000 KM za jednu sekciju koja radi u toj školi, sve s ciljem da oni koji pohađaju školu imaju što bolje uslove – kazao je Tanović.

Direktorica Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Larisa Hasanović je zahvalila Općini Novo Sarajevo i svima koji učestvuju u realizaciji projekta opremanja školskih radionica i sanaciji dječijeg igrališta.

– Sretni smo i zadovoljno što će djeca sa teškoćama moći napokon da koriste ovo igralište i radionice koje će biti od velikog značaja za naše učenike – navela je Hasanović.

Predstavnica izvođača radova Elma Sinanović je kazala da je rok za završetak radova definiran ugovorom i on je četrdesetak dana.

Dodala je da će radovi početi čim se riješe sve administrativne obaveze.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia