online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Udruženje žrtava genocida: ‘Dolazak vojske Srbije nije slučajan već namjeran čin provokacije’

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa smatraju da je slanje vojnih jedinica, u bilo kojoj formaciji, iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu ciljano, pred 11. juli brutalnost i napad na suverenitet BiH te na dostojanstvo žrtava.

U zajedničkom saopćenju navode da Srbija nastavlja sve brutalnije napade na BiH.

“Nakon sramnog i paničnog nastupa pred usvajanje rezolucije, nakon neuspjelih pokušaja obaranja rezolucije, Srbija nastavlja sve brutalnije napade na Bosnu i Hercegovinu”, navode u saopćenju.

Dalje u nastavku navode da slanje vojnih jedinica / u bilo kojoj formaciji/, ciljano, pred 11 juli je takva brutalnost i napad na suverenitet Bosne i Hercegovine, napad na dostojanstvo žrtava, ponižavanje i vrijeđanje da se pitamo, do kada?

“Do kada će se tolerisati brutalnost i ponižavanje Bošnjaka, Bosne i Hercegovine i  do kada će tolerisati nastavak genocida prema žrtvama genocida. 11. Juli je najteži dan za majke Srebrenice a za sve preživjele žrtve genocida cijeli juli je mjesec užasa, bola i sjećanja, dolazak vojske Srbije nije slučajan već namjeran čin provokacije i svi oni koji su prešutno dali saglasnost, moraju naučiti da i jabuka iz Srbije, još uvjek, ima gorak okus”, zaključili su.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Udruženje žrtava genocida: ‘Dolazak vojske Srbije nije slučajan već namjeran čin provokac… […]

Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia