online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Oslikan mural ubijenom Farisu Pendeku/ ‘Ostavio je neizbrisiv trag svojim talentom i blagim karakterom’

Na zgradi u sarajevskom naselju Čengić-Vila završen je mural s likom Farisa Pendeka, mladića koji je ubijen krajem januara u sarajevskom naselju Otoka.

Podsjetimo, Faris je ubijen u neposrednoj blizini mjesta gdje je naslikan mural, ali i u blizini njegovog stana kada se nakon izlaska vraćao kući sa drugarima.

Faris će živjeti u sjećanjima svih onih koji su ga poznavali, a oslikavanjem murala ostat će zauvijek zabilježen lik ovog momka koji je krvnički ubijen dok se vraćao kući iz grada.

“Mural smo finansirali mi i naše društvo, grupa koja je radila, to je grupa sastavljena od genijalnih individualaca koji predstavljaju jednu grupu koja je zamolila da ostane anonimna. Osjećaj je malo čudan, u jednu ruku sam bio presretan kad sam vidio finalni produkt i onda u tom momentu sreće zadovoljstva sjetim se kome je posvećen, zbog čega, pa malo je… čudno se nositi s tim”, kazao je Ismet Pendek, brat ubijenog Farisa Pendeka.

Sjećanja na Farisa ne blijede. Ostavio je neizbrisiv trag svojim talentom i blagim karakterom. Njegova smrt treba nas potaknuti da mijenjamo i sebe i društvo, kako se ovakve tragedije ne bi ponavljale.

“Naš Faris je bio neko ko se jednom rađa. On je bio osoba koju stvarno možemo nazvati pravim prijateljem, ovaj mural iza nas služi da se on ne zaboravi ali i kao opomena lošeg sistema u kojem mi danas živimo. Dok je nas, Faris će živjeti kroz nas, pokazao nam je šta znači biti dobar čovjek, kazao je Andrej Mesihović, Farisov drug.

Pokrenuta je inicijativa da se most na Otoci nazove po ubijenom Farisu, te da bude trajni spomenik na jednu tragično izgubljenu mladost.

Podsjetimo, 28. januara Adem Šuman usmrtio je Farisa Pendeka jednim hicem iz pištolja u sarajevskom naselju Otoka. Šumanu je krajem aprila produžen pritvor na još tri mjeseca, dok su njegovim pomagačima Elmedinu Gradišiću i Merisu Saljeviću određene mjere zabrane. Tužilaštvo Kantona Sarajevo privodi kraju istragu u slučaju ubistva maturanta Pete gimnazije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia