online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U sarajevskom naselju Čengić Vila otkriven mural sa likom Farisa Pendeka

U sarajevskom naselju Čengić Vila otkriven mural sa likom Farisa Pendeka, mladića koji je ubijen krajem januara.

Podsjetimo, Faris je ubijen u neposrednoj blizini mjesta gdje je naslikan mural, ali i u blizini njegovog stana kada se nakon izlaska vraćao kući sa drugarima.

-Faris će živjeti u sjećanjima svih onih koji su ga poznavali , a oslikavanjem murala ostat će zauvijek zabilježen lik ovog momka koji je krvnički ubijen dok se vraćao kući iz grada. Mural smo finansirali mi i naše društvo, grupa koja je radila, to je grupa sastavljena od genijalnih individualaca koji predstavljaju jednu grupu, koja je zamolila da ostane anonimna. Osjećaj je malo čudan, u jednu ruku sam bio presretan kad sam vidio finalni produkt i onda u tom momentu sreće zadovoljstva sjetim se kome je posvećen, zbog čega, pa malo je… čudno se nositi s tim”, kazao je za TVSA Ismet Pendek, brat ubijenog Farisa Pendeka.

Istovremeno, pokrenuta je inicijativa da se most na Otoci nazove po ubijenom Farisu, te da bude trajni spomenik na jednu tragično izgubljenu mladost.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia