online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Učenici OŠ „Grbavica I“ na novim sportskim terenima

Zvanično su otvoreni novi sportski tereni osnovne škole „Grbavica I“ čija sanacija je započela u septembru prošle godine. 570 učenika ove novosarajevske škole svoje će nastavne i vannastavne aktivnosti moći obavljati na kvalitetnim terenima koji su posljednji put sanirani davne 1997. godine, saopćeno je iz Novog Sarajeva.


Projekat sanacije dvorišta OŠ “Grbavica I” koštao je 257.000 konvertibilnih maraka. Općina Novo Sarajevo izdvojila je 130.000 KM a i finansirala nadzor nad izvođenjem radova, Švedska je kroz UNDP-ov projekat PIPLS izdvojila sredstva u iznosu od 87.000 KM, dok su sredstva Federalnog ministarstva kulture i sporta iznosila 40.000 KM.


Sanacija sportskih terena OŠ „Grbavica I“ podrazumijevala je radove na tri sportska igrališta za mali nogomet, košarku i odbojku, ali i uređenje pristupne staze. Ugrađeni su novi koševi, konstrukcija za odbojku sa mrežom, klupe i korpe za otpatke. 


Osnovnu školu „Grbavica I“ pohađa veliki broj djece sa poteškoćama u kretanju zbog čega se vodilo računa da se dijelovi terena prilagode i ovoj djeci.


Inače, ova škola prepoznatljiva je u sarajevskom kantonu po brojnim sportskim uspjesima svojih učenika/ca, te će ova aktivnost značajno doprinijeti postizanju još boljih rezultata i povećanju njihove motivisanosti za bavljenje sportom općenito i unapređenju kvalitete zdravlja i ono najvažnije, njihove sigurnosti.

Općina Novo Sarajevo jedina je jedinica lokalne samouprave iz Sarajeva koja je ostvarila najbolje rezultate u implementaciji aktivnosti u okviru projekta PIPLS, te dobila sredstva za realizaciju projekta sanacije školskog dvorišta OŠ “Grbavica I” sa kojim je aplicirala na Javni poziv.

Ovaj projekat realiziran je u okviru Projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini (PIPLS) kojeg primarno finansira Švedska, a sufinansira i provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Općina Novo Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia