online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Aggeler: “Ovo je država sa ogromim potencijalom” (video)

Ambasador OSCE-a u BiH Brian Aggeler gostovao je u Špici. Između ostalog, govorio je i o odlasku mladih u BiH.

„Problem može biti riješen. Ovo je država sa ogromim potencijalom. Ako postoji politička volja, moguće je da političko vodstvo zajednički riješi probleme u državi. Moraju odlučiti da se sastanu u korist svih građana, a ne da idu za svojim političkim i ciljevima svojih stranaka“, rekao je Aggeler.

Govorio je i o sigurnosnoj situaciju, u svjetlu najava Milorada Dodika o secesiji RS-a, te o predstojećim izborima.

„To ne pomaže kada imate poruke koje naglašavaju podjele, a ne ujedinjenje. Ohrabrilo me je što je Centralna izborna komsija BiH pozvala na izbore. Bilo je poboljšanja kako će se voditi izbori. To je prilika za građane da drže svoje političke lidere odgovornim. Mislim da je to od suštinskog značaja u jednoj demokratiji kao što je BiH. Znam da ima nekih kontroverzi oko nametanja izbornih izmjena. Bilo bi bolje da se sve to desilo kroz normalan politički proces. Političko vodstvo u ovoj državi je imalo vremena da to učini samo. Nisu uradili svoj posao. Zato je visoki predstavnik tu intervenisao. Nastranu kako smo tu stigli. Suština ovih amandmana je u skladu sa mnogo preporuka OSCE-a i ostalih kojima je u interesu dobro upravljanje. Mislimo da će to poboljšati vođenje izbora i izgraditi povjerenje u izbore“, rekao je gost Špice.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia