online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Prva “Škola kulture sjećanja” Memorijalnog centra Sarajevo za povratničku djecu u Oš “Osman Nakaš”

U organizaciji Memorijalnog centra Sarajevo, učenici iz Prijedora, Janje i Brčko Distrikta bili su dio trodnevne posjete Sarajevu povodom obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Zlatnih ljiljana. Dobrodošlicu su im poželjeli njihovi vršnjaci iz Sarajeva prigodnim programom održanim u Osnovnoj školi “Osman Nakaš”.

U sklopu posjete, za 140 učenika je od strane muzejskih pedagoga Memorijalnog centra Sarajevo, Irfana Gazdića i Amela Merdžanovića, održana “Škola kulture sjećanja”. Ona je obuhvatila posjete mezarju prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH, Alije Izetbegovića, muzejskoj postavci “Heroji oslobodilačkog rata”, Spomeničkom kompleksu tunela “D-B” te Ratnoj džamiji na Igmanu. Uz to, učenici su imali priliku posjetiti i znamenitosti poput Vijećnice, Baščaršije te su se provozali Trebevićkom žičarom, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo posjete Sarajevu.

Posebno su se istakle priče i poruke o važnosti mira, obrazovanja i hrabrosti koje su učenici dobili od ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Omera Osmanovića, Nedžada Bublina, dobitnika “Zlatnog ljiljana”, maloljetnog borca Midhata Karića, ministrice Naide Hota-Muminović te direktora Memorijalnog centra Sarajevo, Ahmeda Kulanića.

Inače, “Škola kulture sjećanja” održana je uz podršku Ministarstva za boračka pitanja i Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Memorijanog centra KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia