VIJESTI  _  Opšte
 

Udruženje „Žena- žrtva rata“ osudilo rehabilitaciju Draže Mihajlovića

Priča o rehabilitaciji Draže Mihajlovića i slavljenje njegovih zločina i lika prije nekoliko dana u Višegradu, vraćaju sjećanja na najstrašnije dane bosanskohercegovačke tragedije

Slika - udruzenje_„zena-_zrtva_rata_osudilo_rehabilitaciju_draze_mihajlovica
Izvor slike:
TEKST

Udruženje "Žena-žrtva rata" daje punu podršku zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisu Bećiroviću i njegovom direktnom obraćanju predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije Slavici Đukić-Dejanović, a u vezi sa rehabilitacijom četničkog vojvode Dragoljuba Draže Mihailovića.

Pozdravljamo to kao moralni, ljudski, politički i ideološki odgovoran čin, saopćeno je iz Udruženja "Žena-žrtva rata".

BiH skupo je platila ceh velikosrpske ideologije, čiji je jedan od zaštitnih znakova i Draža Mihailović.

Sa pričom o njegovoj rehabilitaciji, opravdano, brinemo za suverenitet i mir u našoj zemlji i plašimo se jer ne znamo, da li su pokolji i smrt, koje smo preživljavali prije 20 godina i zauvijek iza nas. Izjednačavanje fašističkog i antifašističkog pokreta, jednako je izjednačavanju žrtve i dželata iz perioda agresije na našu zemlju, navode iz Udruženja.

Udruženje smatra da je "neophodno da se i u BiH i u Srbiji, i u ostalim zemljama bivše Jugoslavije napravi jasna distanca i prekine kontinuitet sa zločinačkom, četničkom fašističkom ideologijom i svim pokretima, koji veličaju i potiču na zlo".
 


Objavljeno: 23.03.2012 u 09:52.
Podijeli sa drugima